Övriga hushållsnära tjänster

Flyttstädning

Att flyttastäda är minst sagt ett stort projekt som tar väldigt mycket tid och energi. Det är heller inte alltid lätt att veta exakt vad som måste göras för att flyttstädningen ska vara okej och godkänd. Vi rekommenderar starkt att alternativet inhyrd flyttstädning åtminstone ses över; begär en offert och överväg möjligheten, så kan du koncentrera dig på de resterande delarna av flytten.

Barnpassning

Behöver er familj hjälp med hämtning av barn på dagis? Eller kanske vid ett speciellt tillfälle under en helg? Det finns många tillfällen när det skulle underlätta väldigt mycket med en barnvakt, men det är inte alltid det finns någon i ens närhet som kan ställa upp. Nu finns det flera seriösa företag som förmedlar barnpassning, det går till och med att ordna så att den barnvakten ni blir tilldelad första gången är den som återkommer även efterföljande gånger. 

Fönsterputs

Att putsa fönster låter kanske som en relativt lätt uppgift, men det är faktiskt inte så okomplicerat som först kan tyckas, åtminsone inte om ett riktigt bra slutresultat eftersträvas. Dessutom är det lätt att det tar väldigt mycket mer av din tid än vad du först hade tänkt dig. Under artikelsektionen här på Hemstädastockholm hittar du tips och råd som är bra att läsa innan du ger dig på fönsterputsningen. Precis som med övriga hemnära tjänster kan du dock anlita professionell fönsterputsning för att bespara dig den tid det tar att göra det själv. Med just fönsterputsning behöver du dessutom inte hjälp mer än ett par gånger om året, vilket gör det till en riktigt billig investering!

Storstädning

Som komplement, eller som alternativ, till kontinuerlig hemstädning behövs då och då en rejäl storstädning för att få ordning hemma. En storstädning är också något som kommer underlätta den vanliga hemstädningen rejält. Några viktiga delar i en storstädning innefattar:

Genomgående i alla rum

 • Dammsugning i samtliga rum och dammsugning av mattor och möbler
 • Moppning och skurning i alla rum
 • Avtorkning av skåp och lister
 • Putsning av blanka ytor så som speglar
 • Dammning av förvaringsskåp och hyllor

Badrumsspecifikt

 • Rengöring av dusch/badkar och toalettstol, samt handfat och kran
 • Städning och torkning av skåp
 • Väggtorkning
 • Rengöring av tvättmaskin, tumlare och torkskåp

Köksspecifikt

 • Rengöring och torkning av fläkt, spis och diskmaskin
 • Rengöring av kakel och köks- samt diskbänk
 • Urtorkning av kyl och avfrostning av frys

Ett upplägg som många väljer när det gäller hemstädning är att anlita ett företag just för några storstädningar om året, medan de själva tar hand om den kontinuerliga städningen; undanplockning; diskning, o.s.v. 

Seniorservice

Många äldre vill och kan bo kvar i sitt eget hem, men behöver kanske hjälp med matlagning, inköp, mm. Du kanske vill underlätta för en äldre anhörig genom att ordna med vissa hemnära tjänster för att denna ska slippa flytta till ett äldreboende.

Utökad Hemservice

I utökad hemservice ingår de där vardagsbestyren som inte riktigt får plats inom begreppet hemstädning. Framför allt rör det sig om matlagning, inköp av varor och blomvattning. Vill du veta exakt vilka tjänster som går att få rekommenderar vi att bokar ett gratis hembesök av Hemfrid.

Trädgårdsservice

Att ha en fin trädgård med växter och spirande blommor är rogivande och trevligt, men det krävs en hel del arbete för att hålla ogräset borta och växter, träd och buskar ansade. Vill du ha den där vackra trädgården men behöver hjälp finns det hjälp till riktigt förmånliga priser att få.

Kontorsstädning

Att ha ett fräscht och rent kontor är så klart otroligt viktigt för att stämningen på arbetsplatsen ska vara bra. Trots detta ägnar många företag väldigt lite tid åt att hitta ett seriöst och bra företag som sköter renhållningen, vilket ofta resulterar i att många är missnöjda med hur det ser ut på kontoret och/eller i att städföretaget måste bytas ut. Vi rekommenderar i stället att från första början välja ett seriöst företag som har varit med länge och vet hur allt ska gå till. Lämna en intresseanmälan hos Hemfrid så berättar det mer.