Dags att städa sommarstugan

Nu är den där hösten som för några månader sen kändes så avlägsen på intågande och det är dags att ta tag i städningen av sommarstugan inför den kommande vintern. Det kan så klart kännas vemodigt, men det är väldigt viktigt av flera anledningar, bland annat för att hålla skadedjur borta och för att göra det lättare när du nästa sommar kommer tillbaks. Det kan lätt ta ett bra tag att bli klar, så avsätt en heldag för ändamålet. Vi tycker att de viktigaste att tänka på är att:

  • Städa ur kyl, frys och skafferi för att möss och andra skadedjur inte ska frestas att inkräkta.
  • Ta med dig stearinljus och tvålar hem. Nu kanske du undrar varför det är så viktigt? Möss gillar faktiskt tvål och stearin nästan lika mycket som den där osten du förvarar i kylen.
  • Tömma alla sopor.
  • Se till att eventuella brödsmulor och andra matrester försvinner från golv och bord. Dammsug och skura grundligt samt skaka ur eventuella mattor.
  • Dra ur alla elkontakter, dels för att inte riskera bränder orsakade av elfel och dels för att skydda elektronisk utrustning vid oväder.

Orkar du inte själv ta tag i det ganska stora projektet som hemstädning av sommarstugan innebär finns också möjligheten att anlita Hemfrid för uppdraget, det är en riktigt billig investering då det är något som bara behövs en gång om året.

31 aug 2012